Aspectes Clau:

El 2021 començava amb la confirmació de la blue wave als Estats Units. La sorprenent victòria demòcrata en les eleccions de l’senat de Geòrgia deixa una majoria a Biden i fa
que tingui el control absolut de les dues cambres, Congrés i Senat. El sentiment de mercat inicial no acceptava aquest control total per part de govern de Biden davant de possibles
pujades d’impostos a les empreses tecnològiques, però, finalment, el mercat ha reaccionat positivament.
Joe Biden proposa un pla d’estímuls per un import de 1,9 bilions de dòlars que ofereix una llista de mesures destinades a ajudar a l’economia dels Estats Units en el procés de recuperació de la pandèmia de l’coronavirus. A la primera reunió de el BCE no hi va haver novetats importants, però es va comentar la possibilitat que no s’arribi a utilitzar la totalitat del programa de compres si no cal (PEPP).
Una lleugera concessió a biaix hawkish de BCE. El mes de gener ha empitjorat pel que fa a el ritme de contagis i a les morts causades pel COVID-19. El calendari de vacunació inicial no s’està podent seguir ja que les empreses acceptades per a la distribució de la vacuna estan trobant dificultats logístiques per a la distribució de les mateixes. L’última setmana del mes de gener ens va deixar amb dues notícies negatives sobre les vacunes de l’COVID-19 en què Merck suspenia el desenvolupament de les seves dues vacunes davant mals resultats i Johnson & Johnson anunciava una eficàcia de l’60% per a la seva vacuna monodosi.
Amb tot l’anterior i la forta situació de sobrecompra en la qual es trobaven els índexs, els mercats van corregir durant les últimes cinc sessions els guanys generats durant les tres primeres setmanes de l’any.
Clica a la imatge per veure l’informe complet: