Aspectes Clau:
Les borses van tancar el mes de juliol amb to mixt a l’anotar-se nous ascensos a USA mentre que Europa va finalitzar amb pèrdues. L’excel·lent momentum que travessa el sector tecnològic nord-americà va tenir continuïtat un mes més. El pes que assoleixen alguns valors tecnològics sobre els índexs nord-americans va registrar màxims històrics i explica en gran mesura les alces vistes al juliol. A prop de l’25% de l’selectiu S & P-500 ve explicat per 5 companyies.
Durant l’última setmana del mes es van publicar les xifres de creixement de l’PIB per a diverses regions. En tots els casos han suposat un cop de realitat per als mercats i descarten qualsevol possibilitat de veure recuperacions en forma de V. Estats Units va experimentar una contracció de l’-32,9% intertrimestral per seu PIB mentre que la xifra d’Alemanya es va situar en el -10,1%. Espanya, per la seva banda, va marcar el pitjor registre de la seva sèrie històrica a l’experimentar una contracció de l’PIB situada al 18,50%.
L’Eurogrup va aconseguir aprovar el paquet d’estímuls del seu Pla de Reconstrucció. Es manté l’import inicial de 750.000 milions d’EUR, encara que es redueix el destinat a transferències directes (390.000 milions). La resta s’atorgarà via préstec. Si bé les bosses tenien completament descomptat l’acord, el gran beneficiat ha estat el EUR que ha repuntat amb força aquest mes superant 1,17 EUR / USD per primera vegada des de setembre 2018.
Preocupa la propagació de l’COVID-19 en USA amb xifres diàries que superen els 65.000 nous contagis i el nombre de defuncions proper a 1.000 persones. A Europa, la por que els rebrots prossegueixin i causin nous episodis de confinament ha frenat la gana pel risc dels inversors.
Els sondejos electorals als EUA segueixen apuntant a una victòria clara de Biden respecte a Trump. A partir d’agost, aquests sondejos cobraran major importància i la repercussió en les borses serà més gran. Recordem que una victòria de Biden no seria ben rebuda pel mercat en un primer moment.
L’escenari de tipus 0 i contínues compres de bons per part dels bancs centrals han portat a les principals emissions governamentals a 10 anys a marcar TIR mínimes de diversos mesos. Destaca el bo italià a 10 anys que ja cotitza per sota de l’1,0% o el nord-americà que ha caigut per sota de l’0,60% i s’acosta al seu nivell de rendibilitat mínim històric.

Llegeix l’informe complet clicant aquí: