Aspectes Clau:

El mes de novembre acaba a l’alça en la majoria de les borses a causa de les bones notícies pel que fa als avenços de les vacunes contra el COVID-19 publicats per les empreses Pfizer (USA), Moderna (USA) i AstraZeneca (UK) que compten amb una efectivitat al voltant de l’90-95% en les seves fases finals de l’assaig contra el virus.
Tot i això, el COVID-19 segueix expandint-se en els Estats Units fins al punt et comptar amb més de 13,5 milions de contagiats.
Joe Biden guanya les eleccions als Estats Units, encara que amb un avantatge menor a l’esperada i descartant la “Blue Wave” al senat ja que finalment queda en mà dels Republicans.
El IBEX-35 tanca el millor mes de la seva història amb un 25,18% gràcies, principalment, a les notícies sobre les vacunes que han generat un cert optimisme davant d’altres factors com la segona onada de la pandèmia o la incertesa al voltant de les negociacions de l’ Brexit. Tancant el mes, es coneix la ruptura de la possible fusió entre BBVA i Banc Sabadell.
El pla de reconstrucció de l’Eurogrup compta amb el possible veto per part de Polònia i Hongria, encara que Merkel creu que podrà aconseguir una alternativa per a final d’any.
La renda fixa també ha comptat amb un ral·li alcista que s’ha vist reflectit en la rendibilitat dels bons. La TIR d’el bo portuguès a 10 anys està en mínims històric, arribant fins i tot a situar-se prop de el 0% aquest mes de novembre.
Els bancs centrals no van prendre decisions pel que fa a la política monetària aquest mes, tot i que el mercat descompta que el BCE incrementarà les seves estímuls en la reunió de desembre.

Consulta l’informe complet clicant a la imatge: